ARTBUD Materiały budowlane
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Polityka prywatności

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „Art.-BUD” Jan Lachowski z siedzibą w 85-746 Bydgoszczy przy ul. Towarowej 28 operator internetowej platformy handlowej dostępnej pod adresem www.artbud.pl (dalej zwanym
„Art.-Bud”

Jak się z nami skontaktować, żeby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu Twoich danych osobowych?

Napisz do nas, oto nasze dane kontaktowe:
adres e-mail: e-sklep@artbud.pl
adres pocztowy: Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „Art.-BUD” Jan Lachowski z siedzibą w 85-746 Bydgoszczy przy ul. Towarowej 28

Skąd mamy Twoje dane?

Otrzymaliśmy je od Ciebie w związku z transakcjami na stronie „Art.-Bud” dokonywanymi przez Ciebie bez konieczności uprzedniej rejestracji i posiadania konta na podstawie Regulaminu Art.-BUD.

Jaki jest cel i podstawa prawna przetwarzania Twoich danych osobowych przez Artbud.pl?

Możemy przetwarzać Twoje dane osobowe, bo jest to niezbędne do wykonania umowy zawartej z Tobą w związku z dokonaniem na stronie Artbud transakcji bez konieczności uprzedniej rejestracji i posiadania konta,
w tym do:

  • umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną, oraz korzystania z Art.-Bud, w tym dokonywania transakcji na naszej platformie handlowej i wykonania płatności za towary sprzedane w oficjalnym Sklepie Art.-Bud;
  • zapewnienia obsługi transakcji i rozwiązywania problemów technicznych;
  • realizacji dostawy w ramach umowy sprzedaży w Sklepie Art.-Bud;
  • obsługi reklamacji na Art.-Bud lub w Oficjalnym Sklepie Art.-Bud w przypadku, gdy złożysz taką reklamację;
  • obsługi Twoich próśb, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy); kontaktowania się z Tobą, w tym w celach związanych ze świadczeniem usług.
    Dodatkowo, przepisy prawa wymagają od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych
    i rachunkowych.
    Przetwarzamy też Twoje dane osobowe w celach wskazanych poniżej, na podstawie prawnie uzasadnionego
    interesu Art.-Bud , którym jest:
  • zapewnienie obsługi usług płatniczych;
  • zapewnienie bezpieczeństwa usług, które świadczymy Ci drogą elektroniczną, w tym
    egzekwowanie przestrzegania zasad wewnętrznych Art.-Bud oraz przeciwdziałanie
    oszustwom i nadużyciom i zapewnienie bezpieczeństwa ruchu;
  • prowadzenie badań i analiz Art.-Bud między innymi pod kątem funkcjonalności
    tej platformy handlowej, poprawy działania usług czy oszacowania głównych
    zainteresowań i potrzeb odwiedzających;
  • obsługa Twoich próśb przekazywanych w szczególności działowi obsługi
    użytkownika oraz przez formularz kontaktowy w sytuacji, gdy nie są one związane
    wprost z wykonaniem umowy;
  • windykacja należności; prowadzenie postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych;
  • prowadzenie analiz statystycznych;
  • przechowywanie danych dla celów archiwalnych, oraz zapewnienie rozliczalności (wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa).

Na podstawie i tylko o ile udzielisz na to zgody, Art. Bud przetwarza Twoje dane osobowe w celu:

  • zapisywania danych w plikach cookies oraz gromadzenia danych ze stron www i aplikacji mobilnych.

Czy musisz podać nam swoje dane osobowe?

Art. Bud wymaga podania przez Ciebie nazwy i adresu oraz adresu e-mail aby móc zawrzeć i wykonać umowę zawartą z Tobą, w związku z każdą transakcją dokonaną przez Ciebie na Art.-Bud bez konieczności uprzedniej rejestracji i założenia konta. Jeśli z jakiegoś powodu nie podasz tych danych osobowych, niestety nie będziemy mogli zawrzeć z Tobą umowy, a w konsekwencji nie będziesz mógł korzystać z Art.-Bud w sposób opisany w zdaniu poprzedzającym.
Jeżeli wymagają tego przepisy prawa, możemy wymagać od Ciebie podania innych danych niezbędnych np.
ze względów rachunkowych lub podatkowych. W pozostałym zakresie podanie Twoich danych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec Art.-Bud w zakresie przetwarzanych danych?

Gwarantujemy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych,
tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich
przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo
wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.
Uprawnienia te możesz wykonać, gdy:

  • w odniesieniu do żądania sprostowania danych: zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe lub niekompletne;
  • w odniesieniu do żądania usunięcia danych: Twoje dane nie będą już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane przez Art.-Bud; cofniesz swoją zgodę na przetwarzanie danych; zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych; Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem; dane powinny być usunięte w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa lub dane zostały zebrane w związku ze świadczeniem usług drogą elektroniczną oferowanych dziecku;
  • w odniesieniu do żądania ograniczenia przetwarzania danych: zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe –
    możesz żądać ograniczenia przetwarzania Twoich danych na okres pozwalający nam sprawdzić prawidłowość
    tych danych; Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem, ale nie będziesz chciał/a, aby zostały
    usunięte; Twoje dane nie będą nam już potrzebne, ale mogą być potrzebne Tobie do obrony lub
    dochodzenia roszczeń; lub wniesiesz sprzeciw wobec przetwarzania danych – do czasu ustalenia, czy
    prawnie uzasadnione podstawy po naszej stronie są nadrzędne wobec podstawy sprzeciwu;
  • w odniesieniu do żądania przeniesienia danych: przetwarzanie Twoich danych odbywa się na
    podstawie Twojej zgody lub umowy zawartej z Tobą oraz przetwarzanie to odbywa się w sposób
    automatyczny.

Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (adres: Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

W jakich sytuacjach możesz się sprzeciwić wobec przetwarzania Twoich danych?

Masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy ich przetwarzanie odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony przez szczególną sytuację, w której się znalazłeś/aś.

Komy udostępniamy Twoje dane osobowe?

Art.-Bud może udostępniać Twoje dane osobowe podmiotom wspierającym Art.-Bud w świadczeniu usług drogą elektroniczną, czyli takim, które zapewniają usługi płatnicze, wykonują usługi konsultingowe lub audytowe.
Art.-Bud może przekazać Twoje dane osobowe organom publicznym walczącym z oszustwami i nadużyciami.

Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?

Art.-Bud przechowuje Twoje dane osobowe w związku z dokonaniem przez Ciebie transakcji na Art.-Bud bez
uprzedniej rejestracji i założenia konta, przez czas niezbędny do realizacji danej transakcji oraz przez czas, w jakim możliwe jest dochodzenie roszczeń w związku z wykonaniem umowy, zawartej na skutek transakcji, maksymalnie 3,5 roku od dnia dokonania transakcji.
Dodatkowo, dane mogą być przez nas przechowywane dla celów zapobiegania nadużyciom i oszustwom, dla celów statystycznych i archiwizacyjnych przez okres 10 lat od dnia zakończenia obowiązywania umowy lub zdarzenia powodującego konieczność takiego przetwarzania.
Jednocześnie, w celu rozliczalności będziemy przechowywać dane przez okres, w którym Art.-Bud zobowiązany jest do zachowania danych lub dokumentów je zawierających dla udokumentowania spełnienia wymagań prawnych, w tym umożliwienia kontroli ich spełnienia przez organy publiczne.

Czy przekazujemy Twoje dane do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego?

Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC w oparciu
o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych,
zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Czy przetwarzamy Twoje dane osobowe automatycznie (w tym poprzez profilowanie) w sposób wpływający na Twoje prawa?

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania),
jednakże nie będzie to wywoływać wobec Ciebie żadnych skutków prawnych lub w podobny sposób
istotnie wpływać na Twoją sytuację.
Profilowanie danych osobowych przez Art.-Bud polega na przetwarzaniu Twoich danych
(również w sposób zautomatyzowany), poprzez wykorzystywanie ich do oceny niektórych
informacji o Tobie, w szczególności do analizy lub prognozy osobistych preferencji
oraz zainteresowań.

Promocje
Piła spalinowa PM-HR-7020 4,9KM 16" Powermat
Piła spalinowa PM-HR-7020 4,9KM 16" Powermat

pojemność skokowa: 52cm3
moc silnika: 3,6kW/4,9KM
max. prędkość silnika: 11000obr./min
pojemność zbiornika paliwa: 550ml
pojemność zbiornika oleju: 260ml

399,00 zł 365,00 zł 324,39 zł 296,75 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 40149
Agregat malarski  3 dysze tłokowy PM-PDM-1500
Agregat malarski 3 dysze tłokowy PM-PDM-1500

Moc urządzenia: 1500 W
Ciśnienie robocze:  do 225 bar
Max. prędkość dostarczania medium: do 2,54 L/min
Maksymalna wielkość dyszy: 0,025” - (0,63mm)
Rodzaj silnika: bezszczotkowy
Mechanizm sprężający: pompa tłokowa
Długość węża do pistoletu: 15m
Waga brutto: 38 kg

2 000,00 zł 1 915,00 zł 1 626,02 zł 1 556,91 zł
szt.
4.00376 (Ilość ocen: 0)
Id: 38806
Bruzdownica elektryczna z laserem PM-BE-3000M Powermat
Bruzdownica elektryczna z laserem PM-BE-3000M Powermat

Napięcie: 230V/50Hz
Moc: 3000W
Rozmiar tarczy: 133 x 4,5 x 20 mm
Głębokość cięcia: 12 - 40 mm
Szerokość bruzdy: 9 - 40 mm

949,00 zł 889,00 zł 771,54 zł 722,76 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 40148
Tokarka stołowa do drewna PM-TSD-600LCD Powermat
Tokarka stołowa do drewna PM-TSD-600LCD Powermat

Moc S2: 600W
Napięcie zasilające: 230V / ~50Hz
Maksymalna długość obrabianego elementu: 1000 mm
Maksymalna średnica obrabianego elementu: 350 mm
Waga netto: 20,5 kg

698,00 zł 670,00 zł 567,48 zł 544,72 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 40147
Nożyce do żywopłotu na wysięgniku  akumulatorowe PM-NAW-20C 41cm
Nożyce do żywopłotu na wysięgniku akumulatorowe PM-NAW-20C 41cm

Napięcie akumulatora: DC 20 V
Pojemność akumulatora: 2 Ah
Typ baterii: litowo-jonowa
Długość robocza: 410 mm
Obroty bez obciążenia: 1200 obr/min.
Maksymalna średnica cięcia: 16 mm

362,00 zł 349,00 zł 294,31 zł 283,74 zł
szt.
4.6 (Ilość ocen: 0)
Id: 39378
Szlifierka stołowa kamieniowa 1850W PM-SS-1850M Powermat
Szlifierka stołowa kamieniowa 1850W PM-SS-1850M Powermat

Waga: 10.5 kg
Zasilanie: 230 V / 50 Hz
Moc maksymalna: 1850 W
Obroty maksymalne: 2950 / min.
Wymiary tarczy ściernej: 200 x 20 x 16 [ mm ]
Poziom ciśnienia akustycznego Lpa K=3 dB ( A ):63dB (A)

170,00 zł 160,00 zł 138,21 zł 130,08 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 39754
Wkrętarka wiertarka akumulatorowa zestaw 100el PM-WA-20V2-SU
Wkrętarka wiertarka akumulatorowa zestaw 100el PM-WA-20V2-SU

Maksymalne napięcie akumulatora: 20V
Obroty bieg I: 0-350rpm
Obroty bieg II: 0-1350rpm
Max. moment obrotowy: 35Nm
Średnica uchwytu: 10mm
Pojemność akumulatora: 1,5Ah

220,00 zł 199,00 zł 178,86 zł 161,79 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 39915
Kosz uliczny na śmieci 30 litrów stalowy ocynkowany  z daszkiem K3
Kosz uliczny na śmieci 30 litrów stalowy ocynkowany z daszkiem K3

Kosz uliczny na odpadki K3 30 litrów Kod produktu: 105.03.0015
Kosz K3 – 30 l

369,00 zł 339,00 zł 300,00 zł 275,61 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 38387
Glebogryzarka spalinowa PM-GGS-520M 5,2kM 34cm Powermat
Glebogryzarka spalinowa PM-GGS-520M 5,2kM 34cm Powermat

Moc: 3,8KW / 5,2KM
Typ silnika: 2-suwowy
Rodzaj paliwa: mieszanka 1:25
Pojemność silnika: 52cm3
Obroty silnika: 6500/min
Szerokość robocza: 340mm

599,00 zł 519,00 zł 486,99 zł 421,95 zł
szt.
4.5875 (Ilość ocen: 0)
Id: 39985
Płyn do dezynfekcji rąk 0,5 l Super Okazja StopVirus
Płyn do dezynfekcji rąk 0,5 l Super Okazja StopVirus

500 ml  Antybakteryjny i antywirusowy żel z gliceryną na bazie 75% etanolu do dezynfekcji.

26,00 zł 9,90 zł 21,14 zł 8,05 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 39078
Szpadel prosty nitowany z drewnianym trzonkiem uchwyt T 15A045 Topex
Szpadel prosty nitowany z drewnianym trzonkiem uchwyt T 15A045 Topex

Nr kat: 15A045
Długość: 117.0 cm
Szerokość: 19.5 cm
Waga: 1.850 kg

33,50 zł 28,99 zł 27,24 zł 23,57 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 39713
Płyn do dezynfekcji rąk 0,5 - 5 litrów DRASEPTAN S10  Dragon
Płyn do dezynfekcji rąk 0,5 - 5 litrów DRASEPTAN S10 Dragon

zawiera od 70-75% etanolu i 7% gliceryny usuwa wirusy, nie wymaga spłukiwania, nie wysusza rąk,

17,90 zł 10,90 zł 14,55 zł 8,86 zł
4.9 (Ilość ocen: 0)
Id: 39081
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium