ARTBUD Materiały budowlane
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Polityka prywatności

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „Art.-BUD” Jan Lachowski z siedzibą w 85-746 Bydgoszczy przy ul. Towarowej 28 operator internetowej platformy handlowej dostępnej pod adresem www.artbud.pl (dalej zwanym
„Art.-Bud”

Jak się z nami skontaktować, żeby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu Twoich danych osobowych?

Napisz do nas, oto nasze dane kontaktowe:
adres e-mail: e-sklep@artbud.pl
adres pocztowy: Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „Art.-BUD” Jan Lachowski z siedzibą w 85-746 Bydgoszczy przy ul. Towarowej 28

Skąd mamy Twoje dane?

Otrzymaliśmy je od Ciebie w związku z transakcjami na stronie „Art.-Bud” dokonywanymi przez Ciebie bez konieczności uprzedniej rejestracji i posiadania konta na podstawie Regulaminu Art.-BUD.

Jaki jest cel i podstawa prawna przetwarzania Twoich danych osobowych przez Artbud.pl?

Możemy przetwarzać Twoje dane osobowe, bo jest to niezbędne do wykonania umowy zawartej z Tobą w związku z dokonaniem na stronie Artbud transakcji bez konieczności uprzedniej rejestracji i posiadania konta,
w tym do:

  • umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną, oraz korzystania z Art.-Bud, w tym dokonywania transakcji na naszej platformie handlowej i wykonania płatności za towary sprzedane w oficjalnym Sklepie Art.-Bud;
  • zapewnienia obsługi transakcji i rozwiązywania problemów technicznych;
  • realizacji dostawy w ramach umowy sprzedaży w Sklepie Art.-Bud;
  • obsługi reklamacji na Art.-Bud lub w Oficjalnym Sklepie Art.-Bud w przypadku, gdy złożysz taką reklamację;
  • obsługi Twoich próśb, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy); kontaktowania się z Tobą, w tym w celach związanych ze świadczeniem usług.
    Dodatkowo, przepisy prawa wymagają od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych
    i rachunkowych.
    Przetwarzamy też Twoje dane osobowe w celach wskazanych poniżej, na podstawie prawnie uzasadnionego
    interesu Art.-Bud , którym jest:
  • zapewnienie obsługi usług płatniczych;
  • zapewnienie bezpieczeństwa usług, które świadczymy Ci drogą elektroniczną, w tym
    egzekwowanie przestrzegania zasad wewnętrznych Art.-Bud oraz przeciwdziałanie
    oszustwom i nadużyciom i zapewnienie bezpieczeństwa ruchu;
  • prowadzenie badań i analiz Art.-Bud między innymi pod kątem funkcjonalności
    tej platformy handlowej, poprawy działania usług czy oszacowania głównych
    zainteresowań i potrzeb odwiedzających;
  • obsługa Twoich próśb przekazywanych w szczególności działowi obsługi
    użytkownika oraz przez formularz kontaktowy w sytuacji, gdy nie są one związane
    wprost z wykonaniem umowy;
  • windykacja należności; prowadzenie postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych;
  • prowadzenie analiz statystycznych;
  • przechowywanie danych dla celów archiwalnych, oraz zapewnienie rozliczalności (wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa).

Na podstawie i tylko o ile udzielisz na to zgody, Art. Bud przetwarza Twoje dane osobowe w celu:

  • zapisywania danych w plikach cookies oraz gromadzenia danych ze stron www i aplikacji mobilnych.

Czy musisz podać nam swoje dane osobowe?

Art. Bud wymaga podania przez Ciebie nazwy i adresu oraz adresu e-mail aby móc zawrzeć i wykonać umowę zawartą z Tobą, w związku z każdą transakcją dokonaną przez Ciebie na Art.-Bud bez konieczności uprzedniej rejestracji i założenia konta. Jeśli z jakiegoś powodu nie podasz tych danych osobowych, niestety nie będziemy mogli zawrzeć z Tobą umowy, a w konsekwencji nie będziesz mógł korzystać z Art.-Bud w sposób opisany w zdaniu poprzedzającym.
Jeżeli wymagają tego przepisy prawa, możemy wymagać od Ciebie podania innych danych niezbędnych np.
ze względów rachunkowych lub podatkowych. W pozostałym zakresie podanie Twoich danych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec Art.-Bud w zakresie przetwarzanych danych?

Gwarantujemy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych,
tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich
przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo
wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.
Uprawnienia te możesz wykonać, gdy:

  • w odniesieniu do żądania sprostowania danych: zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe lub niekompletne;
  • w odniesieniu do żądania usunięcia danych: Twoje dane nie będą już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane przez Art.-Bud; cofniesz swoją zgodę na przetwarzanie danych; zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych; Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem; dane powinny być usunięte w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa lub dane zostały zebrane w związku ze świadczeniem usług drogą elektroniczną oferowanych dziecku;
  • w odniesieniu do żądania ograniczenia przetwarzania danych: zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe –
    możesz żądać ograniczenia przetwarzania Twoich danych na okres pozwalający nam sprawdzić prawidłowość
    tych danych; Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem, ale nie będziesz chciał/a, aby zostały
    usunięte; Twoje dane nie będą nam już potrzebne, ale mogą być potrzebne Tobie do obrony lub
    dochodzenia roszczeń; lub wniesiesz sprzeciw wobec przetwarzania danych – do czasu ustalenia, czy
    prawnie uzasadnione podstawy po naszej stronie są nadrzędne wobec podstawy sprzeciwu;
  • w odniesieniu do żądania przeniesienia danych: przetwarzanie Twoich danych odbywa się na
    podstawie Twojej zgody lub umowy zawartej z Tobą oraz przetwarzanie to odbywa się w sposób
    automatyczny.

Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (adres: Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

W jakich sytuacjach możesz się sprzeciwić wobec przetwarzania Twoich danych?

Masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy ich przetwarzanie odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony przez szczególną sytuację, w której się znalazłeś/aś.

Komy udostępniamy Twoje dane osobowe?

Art.-Bud może udostępniać Twoje dane osobowe podmiotom wspierającym Art.-Bud w świadczeniu usług drogą elektroniczną, czyli takim, które zapewniają usługi płatnicze, wykonują usługi konsultingowe lub audytowe.
Art.-Bud może przekazać Twoje dane osobowe organom publicznym walczącym z oszustwami i nadużyciami.

Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?

Art.-Bud przechowuje Twoje dane osobowe w związku z dokonaniem przez Ciebie transakcji na Art.-Bud bez
uprzedniej rejestracji i założenia konta, przez czas niezbędny do realizacji danej transakcji oraz przez czas, w jakim możliwe jest dochodzenie roszczeń w związku z wykonaniem umowy, zawartej na skutek transakcji, maksymalnie 3,5 roku od dnia dokonania transakcji.
Dodatkowo, dane mogą być przez nas przechowywane dla celów zapobiegania nadużyciom i oszustwom, dla celów statystycznych i archiwizacyjnych przez okres 10 lat od dnia zakończenia obowiązywania umowy lub zdarzenia powodującego konieczność takiego przetwarzania.
Jednocześnie, w celu rozliczalności będziemy przechowywać dane przez okres, w którym Art.-Bud zobowiązany jest do zachowania danych lub dokumentów je zawierających dla udokumentowania spełnienia wymagań prawnych, w tym umożliwienia kontroli ich spełnienia przez organy publiczne.

Czy przekazujemy Twoje dane do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego?

Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC w oparciu
o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych,
zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Czy przetwarzamy Twoje dane osobowe automatycznie (w tym poprzez profilowanie) w sposób wpływający na Twoje prawa?

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania),
jednakże nie będzie to wywoływać wobec Ciebie żadnych skutków prawnych lub w podobny sposób
istotnie wpływać na Twoją sytuację.
Profilowanie danych osobowych przez Art.-Bud polega na przetwarzaniu Twoich danych
(również w sposób zautomatyzowany), poprzez wykorzystywanie ich do oceny niektórych
informacji o Tobie, w szczególności do analizy lub prognozy osobistych preferencji
oraz zainteresowań.

Promocje
Zagęszczarka jednokierunkowa  MVC-T90H VAS MIKASA
Zagęszczarka jednokierunkowa MVC-T90H VAS MIKASA

Zagęszczarka jednokierunkowa MVC-T90H VAS MIKASA waga - 101 kg wymiary - 825 mm x 1560 mm x 1100 mm wymiary płyty - 500 mm x 525 mm częstotliwość - 100 Hz (5600 obr./min) siła odśrodkowa - 15 kN szybkość posuwu - 25 m/min maksymalne nachylenie - 35 % silnik - Honda GX 160 moc - 4,8 KM
prędkość obrotowa - 3600 obr/min paliwo - benzyna

6 820,00 zł 6 249,00 zł 5 544,72 zł 5 080,49 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 37834
Agregat tynkarski KALETA 5s
Agregat tynkarski KALETA 5s

Pojemność kosza 135 kg Wydajność 6-60 l Max ciś. tłoczenia 30 atm
Odległość podawania do 30 m Silnik pompy 5,5 kW/400 obr/min Silnik kosza 1,1 kW/45 obr/min
Kompresor Kaleta 250 l/min
Pompa wodna 400 V

23 985,00 zł 20 899,00 zł 19 500,00 zł 16 991,06 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 10423
Agregat malarsko szpachlarski GTech RANGER Komatz
Agregat malarsko szpachlarski GTech RANGER Komatz

Moc 2800W Wydajność 6,2 L/min Max rozmiar dyszy 0,049″Max ciśnienie 230 bar Waga 69 kg Metraż 50 000 m2 – 300 000m2/rok Max długość węża     90m (6 x 15 m)   Możliwość podłączenia 2-go pistoletu     Tak    Zestaw zawiera:   Certyfikat CE.

19 350,00 zł 18 990,00 zł 15 731,71 zł 15 439,02 zł
szt.
4.73 (Ilość ocen: 0)
Id: 37573
Parasol grzewczy gazowy Ignis czarny lub stal nierdzewna
Parasol grzewczy gazowy Ignis czarny lub stal nierdzewna

Moc grzewcza 11 kW
Rodzaj gazu propan - butan, propan
Zużycie gazu 800 g/h
Ciśnienie gazu 37 mbar
Zapalnik elektroniczny - za pomocą baterii

1 729,00 zł 1 669,00 zł 1 405,69 zł 1 356,91 zł
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 39563
Gilotyna brukarska przecinak do cięcia kostki brukowej  GKM 300 MIMAL
Gilotyna brukarska przecinak do cięcia kostki brukowej GKM 300 MIMAL

Maksymalna szerokość cięcia 300 mm
Maksymalna wysokość cięcia 110 mm
Wymiary dł/szer/wys 500/55/980 mm
Waga 38 kg

1 437,80 zł 1 319,00 zł 1 168,94 zł 1 072,36 zł
szt.
4.9 (Ilość ocen: 0)
Id: 37715
Zagęszczarka płytowa MP 15 Wacker Neuson ze zbiornikiem wody
Zagęszczarka płytowa MP 15 Wacker Neuson ze zbiornikiem wody

ciężar roboczy (bez wody/paliwa) 83 kg siła odśrodkowa  15 kN rozmiar płyty roboczej (szer. x dł.) 500 × 588 mm
posuw do przodu maks. (w zależności od gleby) 20 m/min wydajnośćœ powierzchniowa maks. (w zależności od gleby) 600 m²/h  typ silnika Silnik benzynowy, jednocylindrowy, 4-suwowy, chłodzony powietrzem producent silnika  Loncin-G210F
pojemność skokowa  212 cm³ moc silnika (maks.) 4,4 kW przy prędkości obrotowej  3.600 1/min zużycie paliwa napędowego  1 l/h pojemność baku (woda) 8,3 l pojemność baku (paliwo) 3,6 l

4 699,00 zł 4 249,00 zł 3 820,33 zł 3 454,47 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 37622
Agregat malarski GTech 1000 firmy KOMATZ dostawa Gratis
Agregat malarski GTech 1000 firmy KOMATZ dostawa Gratis

Moc 850 W
Zasilanie 230 V /50Hz/10A~
Zapotrzebowanie 3,5 kW
Wydajność 1,9 L/min
Max rozmiar dyszy 0,021″
Max ciśnienie 210 bar

4 290,00 zł 3 964,00 zł 3 487,80 zł 3 222,76 zł
szt.
4.97 (Ilość ocen: 0)
Id: 39301
Agregat malarski GTech 3500 Komatz
Agregat malarski GTech 3500 Komatz

Moc 1300W Wydajność  2,5 L/min  Max rozmiar dyszy 0,025″Max ciśnienie 230 bar Metraż 50 000 m2 – 300 000m2/rok Max długość węża 90m ( 6 x 15 m )

7 420,00 zł 6 894,00 zł 6 032,52 zł 5 604,88 zł
szt.
4.9 (Ilość ocen: 0)
Id: 37574
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium