ARTBUD Materiały budowlane
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Polityka prywatności

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „Art.-BUD” Jan Lachowski z siedzibą w 85-746 Bydgoszczy przy ul. Towarowej 28 operator internetowej platformy handlowej dostępnej pod adresem www.artbud.pl (dalej zwanym
„Art.-Bud”

Jak się z nami skontaktować, żeby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu Twoich danych osobowych?

Napisz do nas, oto nasze dane kontaktowe:
adres e-mail: e-sklep@artbud.pl
adres pocztowy: Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „Art.-BUD” Jan Lachowski z siedzibą w 85-746 Bydgoszczy przy ul. Towarowej 28

Skąd mamy Twoje dane?

Otrzymaliśmy je od Ciebie w związku z transakcjami na stronie „Art.-Bud” dokonywanymi przez Ciebie bez konieczności uprzedniej rejestracji i posiadania konta na podstawie Regulaminu Art.-BUD.

Jaki jest cel i podstawa prawna przetwarzania Twoich danych osobowych przez Artbud.pl?

Możemy przetwarzać Twoje dane osobowe, bo jest to niezbędne do wykonania umowy zawartej z Tobą w związku z dokonaniem na stronie Artbud transakcji bez konieczności uprzedniej rejestracji i posiadania konta,
w tym do:

  • umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną, oraz korzystania z Art.-Bud, w tym dokonywania transakcji na naszej platformie handlowej i wykonania płatności za towary sprzedane w oficjalnym Sklepie Art.-Bud;
  • zapewnienia obsługi transakcji i rozwiązywania problemów technicznych;
  • realizacji dostawy w ramach umowy sprzedaży w Sklepie Art.-Bud;
  • obsługi reklamacji na Art.-Bud lub w Oficjalnym Sklepie Art.-Bud w przypadku, gdy złożysz taką reklamację;
  • obsługi Twoich próśb, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy); kontaktowania się z Tobą, w tym w celach związanych ze świadczeniem usług.
    Dodatkowo, przepisy prawa wymagają od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych
    i rachunkowych.
    Przetwarzamy też Twoje dane osobowe w celach wskazanych poniżej, na podstawie prawnie uzasadnionego
    interesu Art.-Bud , którym jest:
  • zapewnienie obsługi usług płatniczych;
  • zapewnienie bezpieczeństwa usług, które świadczymy Ci drogą elektroniczną, w tym
    egzekwowanie przestrzegania zasad wewnętrznych Art.-Bud oraz przeciwdziałanie
    oszustwom i nadużyciom i zapewnienie bezpieczeństwa ruchu;
  • prowadzenie badań i analiz Art.-Bud między innymi pod kątem funkcjonalności
    tej platformy handlowej, poprawy działania usług czy oszacowania głównych
    zainteresowań i potrzeb odwiedzających;
  • obsługa Twoich próśb przekazywanych w szczególności działowi obsługi
    użytkownika oraz przez formularz kontaktowy w sytuacji, gdy nie są one związane
    wprost z wykonaniem umowy;
  • windykacja należności; prowadzenie postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych;
  • prowadzenie analiz statystycznych;
  • przechowywanie danych dla celów archiwalnych, oraz zapewnienie rozliczalności (wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa).

Na podstawie i tylko o ile udzielisz na to zgody, Art. Bud przetwarza Twoje dane osobowe w celu:

  • zapisywania danych w plikach cookies oraz gromadzenia danych ze stron www i aplikacji mobilnych.

Czy musisz podać nam swoje dane osobowe?

Art. Bud wymaga podania przez Ciebie nazwy i adresu oraz adresu e-mail aby móc zawrzeć i wykonać umowę zawartą z Tobą, w związku z każdą transakcją dokonaną przez Ciebie na Art.-Bud bez konieczności uprzedniej rejestracji i założenia konta. Jeśli z jakiegoś powodu nie podasz tych danych osobowych, niestety nie będziemy mogli zawrzeć z Tobą umowy, a w konsekwencji nie będziesz mógł korzystać z Art.-Bud w sposób opisany w zdaniu poprzedzającym.
Jeżeli wymagają tego przepisy prawa, możemy wymagać od Ciebie podania innych danych niezbędnych np.
ze względów rachunkowych lub podatkowych. W pozostałym zakresie podanie Twoich danych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec Art.-Bud w zakresie przetwarzanych danych?

Gwarantujemy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych,
tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich
przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo
wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.
Uprawnienia te możesz wykonać, gdy:

  • w odniesieniu do żądania sprostowania danych: zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe lub niekompletne;
  • w odniesieniu do żądania usunięcia danych: Twoje dane nie będą już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane przez Art.-Bud; cofniesz swoją zgodę na przetwarzanie danych; zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych; Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem; dane powinny być usunięte w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa lub dane zostały zebrane w związku ze świadczeniem usług drogą elektroniczną oferowanych dziecku;
  • w odniesieniu do żądania ograniczenia przetwarzania danych: zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe –
    możesz żądać ograniczenia przetwarzania Twoich danych na okres pozwalający nam sprawdzić prawidłowość
    tych danych; Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem, ale nie będziesz chciał/a, aby zostały
    usunięte; Twoje dane nie będą nam już potrzebne, ale mogą być potrzebne Tobie do obrony lub
    dochodzenia roszczeń; lub wniesiesz sprzeciw wobec przetwarzania danych – do czasu ustalenia, czy
    prawnie uzasadnione podstawy po naszej stronie są nadrzędne wobec podstawy sprzeciwu;
  • w odniesieniu do żądania przeniesienia danych: przetwarzanie Twoich danych odbywa się na
    podstawie Twojej zgody lub umowy zawartej z Tobą oraz przetwarzanie to odbywa się w sposób
    automatyczny.

Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (adres: Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

W jakich sytuacjach możesz się sprzeciwić wobec przetwarzania Twoich danych?

Masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy ich przetwarzanie odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony przez szczególną sytuację, w której się znalazłeś/aś.

Komy udostępniamy Twoje dane osobowe?

Art.-Bud może udostępniać Twoje dane osobowe podmiotom wspierającym Art.-Bud w świadczeniu usług drogą elektroniczną, czyli takim, które zapewniają usługi płatnicze, wykonują usługi konsultingowe lub audytowe.
Art.-Bud może przekazać Twoje dane osobowe organom publicznym walczącym z oszustwami i nadużyciami.

Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?

Art.-Bud przechowuje Twoje dane osobowe w związku z dokonaniem przez Ciebie transakcji na Art.-Bud bez
uprzedniej rejestracji i założenia konta, przez czas niezbędny do realizacji danej transakcji oraz przez czas, w jakim możliwe jest dochodzenie roszczeń w związku z wykonaniem umowy, zawartej na skutek transakcji, maksymalnie 3,5 roku od dnia dokonania transakcji.
Dodatkowo, dane mogą być przez nas przechowywane dla celów zapobiegania nadużyciom i oszustwom, dla celów statystycznych i archiwizacyjnych przez okres 10 lat od dnia zakończenia obowiązywania umowy lub zdarzenia powodującego konieczność takiego przetwarzania.
Jednocześnie, w celu rozliczalności będziemy przechowywać dane przez okres, w którym Art.-Bud zobowiązany jest do zachowania danych lub dokumentów je zawierających dla udokumentowania spełnienia wymagań prawnych, w tym umożliwienia kontroli ich spełnienia przez organy publiczne.

Czy przekazujemy Twoje dane do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego?

Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC w oparciu
o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych,
zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Czy przetwarzamy Twoje dane osobowe automatycznie (w tym poprzez profilowanie) w sposób wpływający na Twoje prawa?

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania),
jednakże nie będzie to wywoływać wobec Ciebie żadnych skutków prawnych lub w podobny sposób
istotnie wpływać na Twoją sytuację.
Profilowanie danych osobowych przez Art.-Bud polega na przetwarzaniu Twoich danych
(również w sposób zautomatyzowany), poprzez wykorzystywanie ich do oceny niektórych
informacji o Tobie, w szczególności do analizy lub prognozy osobistych preferencji
oraz zainteresowań.

Promocje
Łopata piaskowa oprawna PL2312 Forester
Łopata piaskowa oprawna PL2312 Forester

Nr katalogowy PL2312
Długość: 260 mm
Wysokość: 1230 mm
Szerokość: 230 mm

24,99 zł 19,99 zł 20,32 zł 16,25 zł
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 39712
Szpadel hartowany prosty trzon metalowy Premium PL6522 Forester
Szpadel hartowany prosty trzon metalowy Premium PL6522 Forester

Długość: 290 mm
Wysokość: 1190 mm
Szerokość: 195 mm

62,90 zł 58,99 zł 51,14 zł 47,96 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 39711
Szpadel prosty nitowany z drewnianym trzonkiem uchwyt T 15A045 Topex
Szpadel prosty nitowany z drewnianym trzonkiem uchwyt T 15A045 Topex

Nr kat: 15A045
Długość: 117.0 cm
Szerokość: 19.5 cm
Waga: 1.850 kg

33,50 zł 28,99 zł 27,24 zł 23,57 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 39713
Łopata węglowa stalowa z drewnianym trzonkiem uchwyt DY 15A060 Topex
Łopata węglowa stalowa z drewnianym trzonkiem uchwyt DY 15A060 Topex

-szerokość robocza 60 cm;
-długość trzonka 95 cm
Wysokość opakowania 125 cm
Szerokość opakowania 27 cm
Waga brutto 1.933 kg

42,30 zł 34,99 zł 34,39 zł 28,45 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 39714
Płyn do dezynfekcji rąk 0,5 - 5 litrów DRASEPTAN S10  Dragon
Płyn do dezynfekcji rąk 0,5 - 5 litrów DRASEPTAN S10 Dragon

zawiera od 70-75% etanolu i 7% gliceryny usuwa wirusy, nie wymaga spłukiwania, nie wysusza rąk,

17,90 zł 10,90 zł 14,55 zł 8,86 zł
4.9 (Ilość ocen: 0)
Id: 39081
Szpadel ostry trzon metal PL3636 Forester
Szpadel ostry trzon metal PL3636 Forester

Nr katalogowy PL3636
Długość: 295 mm
Wysokość: 1150 mm
Szerokość: 190 mm

36,90 zł 31,99 zł 30,00 zł 26,01 zł
szt.
4.9 (Ilość ocen: 0)
Id: 39710
Szpadel uniwersalny stalowy utwardzany z trzonkiem drewnianym Agro-Jumal
Szpadel uniwersalny stalowy utwardzany z trzonkiem drewnianym Agro-Jumal

Szerokość robocza 20 cm
Długość części roboczej 29 cm
Długość całkowita 120 cm
Kolor niebieski

21,99 zł 16,99 zł 17,88 zł 13,81 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 39800
Szlifierka do gipsu PM-DG-1500LM Powermat
Szlifierka do gipsu PM-DG-1500LM Powermat

Waga: 4.1 kg
Model: PM-DG-1500LM
Moc: 1500 W
Zasilanie: 230 V / 50 Hz
Średnica tarczy: 180 mm
Średnica papierów ściernych: 190 mm

299,00 zł 285,00 zł 243,09 zł 231,71 zł
szt.
4.58333 (Ilość ocen: 0)
Id: 39539
Szpadel prosty trzon metal PL3635 Forester
Szpadel prosty trzon metal PL3635 Forester

Nr katalogowy PL3635
Długość: 295 mm
Wysokość: 1150 mm
Szerokość: 190 mm

35,99 zł 29,99 zł 29,26 zł 24,38 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 39709
Agregat Tynkarski BAPRO one 400V
Agregat Tynkarski BAPRO one 400V

Wydajność : regulowana od 8 do 80 l / min Odległość podawania : do 50 m
Napęd : 2 trójfazowe silniki 400V/ 50 Hz Motoreduktor główny: 5,5 kW 416 obr./min, Motoreduktor koła podawczego: 0,55 kW 29 obr./min Wydajność kompresora : 0,9kW wydajność 250 l/min Pompa wody : 0,37kW Wymiary: D/S/W:1250/720/1530 mm Wysokość zasypu: 90cm Pojemność zasobnika: 130 l Waga: 270 kg

20 399,00 zł 19 700,00 zł 16 584,55 zł 16 016,26 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 31927
Szklarnia ogrodowa foliowa tunel 6,15 m2  PFT  201x306 cm
Szklarnia ogrodowa foliowa tunel 6,15 m2 PFT 201x306 cm

Szerokość 201 cm
Długość    306 cm
Wysokość    180 cm
Powierzchnia 6,15 m²
Waga 20 kg

649,00 zł 599,00 zł 527,64 zł 486,99 zł
szt.
4.72727 (Ilość ocen: 0)
Id: 39741
Piła stołowa do drewna i metali nieżelaznych krajzega cyrkulatka  PM-PSD-2000M Powermat
Piła stołowa do drewna i metali nieżelaznych krajzega cyrkulatka PM-PSD-2000M Powermat

Moc S1: 1600 W
Maksymalna głębokość cięcia: 90°: 87 mm
Maksymalna głębokość cięcia: 45°: 55 mm
Wymiary tarczy 1: 254x30x2,8mm [24T]
Waga: 20,5 kg

696,00 zł 666,00 zł 565,85 zł 541,46 zł
szt.
5 (Ilość ocen: 0)
Id: 40258
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium